Kawasakiföraren Jonathan Rea har vunnit två världsmästartitlar i Superbike vilket är en bedrift i sig. nu har han även belönats med ett betydelsefullt hederspris - en MBE.

Som ett erkännande av sina idrottsliga prestationer tilldelades Rea nyligen en MBE (Member of the British Empire medal) i Drottningens födelsedags-hederslista.

Det finns olika typer av utmärkelser som brittiska kronan delar ut, två gånger per år, till värdiga mottagare som utfört en viss typ av tjänst eller prestation som anses gynna nationen eller internationella status. Jonathan har nu officiellt blivit utvald i Storbritannien som värdig ett sådant erkännande.

Rea kommenterar: "Jag fick ett brev för ett par månader sedan för att acceptera att mitt namn hade lagts till i MBE-listan och jag kryssade i rutan som säger," Ja det gör jag "och returnerade det!"

Att få ta emot denna typ av erkännande är en verklig ära i Storbritannien, och inte bara för Rea själv. "Jag tror att den stora grejen är att jag fick fler meddelanden på min telefon om MBE än jag fick när jag vann mästerskapet", säger Jonathan. "Det verkar som en större ära att få en MBE, för allmänheten. Det betyder att du är accepterad i det öppna samhället, inte bara i din nischade sport. Det betyder mycket."