2013 års världsmästare i Superbike genomgick en framgångsrik operation efter en fraktur som uppstod på vänsterhandens lillfinger efter en krasch under den fria träningen, inför helgens race på Portimao-banan i Portugal. Operationen ägde rum söndagen den 17 september vid IMove Traumatology-avdelningen hos Clínica Mi Tres Torres i Barcelona.

Tom Sykes (Kawasaki Racing Team) drabbades av en hård krasch under lördagen i samband med fria träningen inför årets tioende deltävling i Superbike-VM, på Portimao-banan i södra Portugal. Kraschen, som inträffade i kurva nio, lämnade Sykes med en fraktur hos sitt lillfinger på sin vänstra hand samt en fraktur på sitt fjärde finger och handleden.

På söndagen transporterades den 32-årige brittiska föraren, som ligger tvåa i mästerskapet, till IMove Traumatology, hos Clínica Mi Tres Torres i Barcelona, ​​som genomförde operationen på handen och vänster handled. Operationen varade mindre än två timmar och utfördes av läkarna Jordi Font Segura och Enric Domínguez, från hand och armbågs-enheten hos iMove.

Tom Sykes kommenterar: "Jag har blivit opererad och läkarna verkar vara nöjda med hur det gick. Självklart var det en otäckt brott, där lillfingret i stort sett knäcktes itu, så det var mer än ett finger ur led, och han hittade också ett par andra saker i handen - en spricka i fingret intill och en spricka på handleden. Jag har haft den här typen av skada tidigare och körde då race fyra dagar senare i Australien, så jag har kunnat tävla med en trasig handled förut. Vi kommer att se vad som händer framöver, och se hur fingrarna återhämtar sig de närmaste dagarna. "