Helgens deltävling i Superbike-VM bjöd på ännu ett elektrifierande 20 varv långt race som framförallt kom att handla om Kawasakiförarna Tom Sykes och Jonathan Rea, där Sykes vann sin första raceseger för året på den helt nya Ninja ZX-10R, med Rea bara 0,190 sekunder efter vid målflaggan. Rea lämnar Thailand med 95 poäng och mästerskapsledning medan Sykes flyttar upp till andraplatsen med 66 poäng.Rea satta snabbaste varvtiden i söndagen race, på varv fem, då han jagade den tidiga ledaren Sykes. Sykes och Rea, framförallt Sykes, låg uppe i täten under större delen av racet, men Ducatiföraren Chaz Davies dök upp mot slutet och gjorde kampen om pallplaceringarna ännu mer komplicerat.

Det var mer än ett försök från Jonathan att passera Tom i slutskedet men Sykes försvarade sin position och slutade med att säkra segern, med en liten fördel på 0,190 sekunder. Med Rea på andra plats och Davies på tredje, endast 0,314 sekunder bakom Tom, var ännu en spännande deltävling i Superbike-VM över.

Det andra 1-2-resultatet under två dagar för Kawasakis officiella förare ger också KRT-förarna placering 1-2 i mästerskapet, med Rea i ledningen med sina 29 poäng och Sykes (66 poäng) en poäng före Michael van der Mark efter fyra race.

Kawasakis förare har vunnit samtliga av 2016-säsongens race i Superbike-VM hittills, vilket ger perfekta 100 poäng i märkesmästerskapet.