Efter årets säsong i Superbike-VM kommer BMW Motorrad att avsluta sitt engagemang i ENI FIM Superbike World Championship i syfte att stärka deras framgångsrika sportprogram för sina kunder.

BMW Motorrad fortsätter med sin planerade långsiktiga strategiska omplacering av varumärket. Nästa steg i den strategin betyder att verksamheten för BMW Motorrad Motorsport kommer att omstruktureras. Fokus och en del av de resurser BMW Motorrad lägger på motorsporten kommer att byta till andra motorsport-aktiviteter under 2014, som exempelvis deras framgångsrika internationella sportprogram för sina kunder.

År 2011 valde BMW att utöka sin satsning på motorsportprogrammet, efter en mycket framgångsrik 2010-säsong. Nu väljer alltså BMW Motorrad att utöka den satsningen ytterligare.

Under 2010 års racing-säsong var BMW S 1000 RR maskinen att slå i många mästerskap runt om i världen. Som en direkt följd av BMW Motorrads Sportprogram fanns totalt över 120 stycken BMW S1000RR på startlinjen runt om i världen, och inte mindre än 13 BMW-förare säkrade titeln i sina respektive serier.

-BMW Motorrad Motorsport avslutar sitt engagemang i Superbike-VM efter den här säsongen. Detta är förenligt med den strategiska omläggningen av vårt varumärke. BMW Motorrad kommer att fortsätta att vara involverad i motorsport och kommer att fokusera internationellt på våra kunder inom detta segment. Jag vill tacka alla som har stöttat oss under denna långa och framgångsrika resa. förklarade Stephan Schaller, generaldirektör för BMW Motorrad.