Alexander Lundh, som kör för Team Pedercini Kawasaki i Superbike-VM var ganska missnöjd med årets sjätte deltävling som avgjordes på Portimao i Portugal under helgen. Här rapporterar Alex.

Det var en besviken Alexander Lundh som fick bryta första heatet efter en vurpa, och i andra heatet körde han in på en14e plats då maskinmaterialet inte höll måttet denna helg.

0686 R06_Lundh_grid

Som vi tidigare rapporterat vanns första heatet efter en serie med hårda fighter av italienske Marco Melandri ITA före Sylvain Guintoli från Frankrike med britten Tom Sykes på tredje plats.

I andra heatet blev det dramatiskt när Tom Sykes vurpade på väg ut till startgridden och fick starta racet från pitlane. Heatet vanns slutligen av irländaren Eugene Laverty före Sylvain Guintoli med Johny Rea från Storbritannien på tredje plats. Guintoli leder mästerskapet med 28 poängs marginal till Sykes.

Nästa deltävling går om 3 veckor på Imola i Italien.

Alex kommenterar:
"Det här var ingen bra helg resultatmässigt trots 2 poäng. Det positiva är att jag besväras mindre och mindre av mitt skadade nyckelben och min känsla för att köra är riktigt bra.
Teamet har hela helgen haft svårt för att få en acceptabel setting på elektronik och chassi.
Cykeln har varit bra under inbromsning och i dom långsamma partierna men där det går fort har den varit mycket svårkörd. Min tractioncontrol och antiwheelie har inte fungerat som den ska och det gav mig stora problem ur till exempel sista sväng ut på startrakan där jag förlorar otroligt mycket tid.

Nu måste teamet komma med en plan hur dessa återkommande problem ska lösas.
Det är mycket frustrerande att kunna följa de snabbaste förarna i vissa svängar för att sedan vara helt rökt på ett annat parti av banan."