Svenske Kawasakiföraren Alexander Lundh, som tävlar för Team Pedercini Kawasaki i Superbike-VM, gjorde comeback efter sin krasch på holländska Assen då han bröt nyckelbenet. Här kan du läsa mer om helgens race.

Alex som opererades så sent som för 19 dagar sedan då nyckelbenet fick en metallplatta och 8 skruvar gjorde en kämpainsats då han i andra heatet tog en 15e plats och därmed 1 poäng.
Första heatet fick han dessvärre bryta på grund av tekniska problem.

Tom Sykes första dubbelseger i mästerskapet kom efter att han dominerat Race 2, och han fortsätter sin laddning mot förstaplatsen som nu ligger endast 4 poäng bort. Förra gången en Kawasakiföraren vann en dubbelseger i Superbike-VM var år 2000.

Sykes drog ifrån den jagande klungan i ett tidigt skede och hade skapat sig en sju sekunders lucka när han passerade den rutiga målflaggan, före andreplacerade Apriliaduon Sylvain Guintoli – fortfarande mästerskapsledare - och Eugene Laverty.

Den 26 årige irländaren var tvungen att försvara sin position från en sen attack av Marco Melandri (BMW Motorrad GoldBet), som körde av banan på "Fogarty Esses" efter ett sista försök att knipa tredjeplatsen.

Melandri tog sig snabbt upp på banan igen för att avsluta som femma bakom Davide Giugliano (Althea Racing Aprilia). Viss förbättring blev det också för BMW-föraren Chaz Davies, som avslutade sexa framför fransmannen Loris Baz (Kawasaki Racing Team).

En 4-vägskamp om sjundeplatsen vanns av Niccolò Canepa före Jules Cluzel (FIXI Crescent Suzuki), Michel Fabrizio (Red Devils Roma Aprilia) och Jonathan Rea.

Leon Camiers mardrömshelg avslutades med en låg hastighetskrasch under varv 12, men där engelsmannen kunde komma tillbaka på banan igen för att avsluta på 13:e plats.

Alex kommenterar helgens race:
"Det här var nog den tuffaste racehelg jag kört. Nyckelbenet är väl inte helt läkt och det var en del trasiga muskler som dom sydde ihop när dom skruvade samman mig. Men det värsta var kanske att jag tappat så mycket fysik de här 4 veckorna sedan kraschen i Assen. I första heatet strulade växellådan och jag fick bryta. Men jag är trots allt glad att jag kunde ta Ianuzzo på sista varvet i andra heatet vi hade en del närkontakt i dom 2 sista svängarna men det gick min väg och jag tog den sista poängen. Med facit i hand skulle jag kanske stått över den här tävlingen, men man vill ju till varje pris köra och jag får se det som träning inför Portimao."

Nästa deltävling i Superbike-VM går på Portimao i Portugal om 2 veckor.