Söndagen var en minst sagt lyckad dag för BMW-föraren Chaz Davies, som vann helgens båda race i Superbike-VM på spanska Aragon. För svenske Alex Lundh var helgen mindre lyckad.

Chaz Davies lyckades köra till sig en dubbelseger på Aragon med sin BMW S1000RR. Han korsade mållinjen med en stor marginal över franske Apriliaföraren Sylvain Guintoli, som efter att ha kommit tvåa i helgens båda race fortfarande är mästerskapets ledare.

Söndagen är en tävlingsdag att glömma för Apriliaföraren Eugene Laverty, som förlorade fronten på sin RSV4 under första varvet i andra racet vid kurva 2, direkt efter att vunnit starten före Tom Sykes (Kawasaki): Slutligen kom Tom Sykes till sig tredjeplatsen i det andra racet var 3: a på den rutiga flaggan efter en tät fajt med Davide Giugliano (Aprilia).

Femteplatsen i race 2 gick till Marco Melandri (BMW), som inte var lika konkurrenskraftig som i race 1 (där han kom trea), men ändå kunna avsluta före Loris Baz (Kawasaki) och Jules Cluzel (Suzuki). Båda franska förarna hade ett enastående andrarace, där Baz startade från den sista startplatsen och Cluzel startade från depån. Carlos Checa (Ducati), slutade på 8: e plats i det andra racet för dagen, på sin hemmabana.

Alex Lundh kastade in handduken i första racet på grund av tekniska problem. I det andra racet lyckades han köra till sig 13:e plats och vinna några viktiga VM-poäng. HÄR KAN DU LÄSA EN MER OMFATTANDE RAPPORT FRÅN ALEX