Tre poäng blev facit efter en tuff helg för Alexander Lundh när den andra deltävlingen i Superbike-VM avgjordes på Aragon i Spanien. Här kommenterar Alexander racet med sina egna ord.

Alex som på sin Pedercini Kawasaki tog sig till Superpolen för första gången fick där problem med motorn och kunde inte förbättra sin tid och startade därmed från 15:e plats.

I första heatet gjorde Alex en kanonstart och var tolfte man in i första svängen. Senare samma varv fick han problem med motorn och droppade bakåt för att på det 12:e varvet få bryta.

I det andra heatet slutade Alex på en 13:e plats efter att åter igen brottats hela heatet med motor problem.

Första heatet vanns av Chaz Davies GBR före Sylvain Guintoli FRA med Marco Melandri ITA på tredje.

I andra heatet vann återigen Davies GBR före Guintoli FRA med Tom Sykes GBR på tredje.

Alex kommenterar:
"Den här helgen vill nog mitt team helst glömma. Under Superpolen fick jag problem med motorn och kunde inte förbättra min tid, men att starta från 15:e plats kändes ganska okej.
Starten i första heatet var riktigt bra, tolva i första sväng och in i kurva fem dök jag förbi Carlos Checa på innern, tyvärr drev jag ut lite och han tog tillbaka. Jag droppade tillbaka några placeringar då jag fick problem att växla. Och på varv 13 hade jag inte längre någon 4:e växel och blev tvungen att bryta. I andra heatet fick jag ett liknande problem men kunde ta mig i mål på en 13:e plats och fick tre nya poäng. Till nästa race på Assen om två veckor hoppas jag att teamet fått ordning på allt."