Den spanske Ducatiföraren Carlos Checa har fått lämna Melbournes sjukhus där han togs in som en försiktighetsåtgärd efter hans häftiga krasch under årets första race i Superbike-VM, på Philip Island i Australien. Efter att ha bromsat bort sig vid den fjärde kurvan, tog han med sig BMW-föraren Marco Melandri i fallet.

Checa fick diagnosen mild hjärnskakning och hans minne har återvänt, efter att han låg medvetslös direkt efter fallet, Han kunde lyckligtvis lämna sjukhuset på måndagsmorgonen, och från Alstare-teamet kom följande tweet, "Carlos är utsläppt från sjukhuset! Läkare sa att han är okej! Alstare-medlemmarna flyger tillbaka till Europa nu"och Checa la till sin egna personliga tweet," lämnade sjukhuset för några timmar sedan. Det var en häftig smäll mot huvudet. Lyckligtvis är jag okej. Jag är även ledsen för Marco som jag inte kunde undvika. Tack för stödet"

Marco Melandri som försökte hjälpa Checa efter olyckan var rejält upprörd över på vilket sätt hjälpen för den spanska ryttare sköttes och sa till italienska TV: "De behandlade Carlos som en plastbit medan han låg där medvetslös. De tvingade mig att gå till vårdcentralen och i stort sett lämnade honom att ligga där. "