I helgen avgjordes den tajtaste upplagan av Superbike-VM någonsin. Den ägde rum på franska Magny-Cours och den italienske Apriliaföraren Max Biaggi blev korad till 2012 års världsmästare i Superbike, med 0,5 poängs marginal till Kawasakiföraren Tom Sykes.

Tom Sykes gjorde allt han kunde för att vinna söndagens andra Superbike-race, medan Biaggi gjorde precis tillräckligt för att plocka hem VM-titeln genom att avsluta på femte plats. Jonathan Rea (Honda) var tvåa i söndagen andra 23-varvs race, med Sylvain Guintoli (Ducati) som trea.

Biaggis teamkamrat Eugene Laverty var fyra i racet, medan Marco Melandri (BMW) kraschade bort sig från racet.

Söndagens första SBK-race vanns av franske Sylvain Guintoli (Ducati), före Italienske Marco Melandri (BMW) och engelske Tom Sykes (Kawasaki).

Årets poängställning slutade med Max Biaggi på topp med 358 poäng och Tom Sykes på andra plats med 357,5 poäng, före Marco Melandri, på 328,5 poäng.

Detta var Biaggi andra titel i Superbik-VM, efter att även ha vunnit titeln med Aprilia för två år sedan (2010).

Svenske Alexander Lundh kraschade olyckligt under QP2, ett  att ha fått ett framhjulssläpp i hög fart, kraschade och gled in i en däcksbarriär. Resultatet blev hjärnskakning, tre komprimerade kotor och skadade revben. nu väntar flera veckors vila för Alexander. Vi på Fastbikes.se önskar Alex lycka till med rehabiliteringen.

-Det var en tråkig avslutning men jag får vara glad att det gick någorlunda bra. Synd att jag inte fick köra då det gick riktigt bra på vått underlag senast i Portimao, jag tror att en placering runt 6-7 hade varit fullt möjligt i första heatet idag. Nu är det bara att åka hem och kolla upp ryggen och jobba hårt inför nästa år, kommenterar Alexander Lundh.