Efter avslutat test vid Almeria meddelar Kawasaki att deras Superbike Racing Team gjort ytterligare framsteg i sitt mål att finna de optimala inställningarna för Ninja ZX-10R inför 2010 års racingsäsong. Chris Vermeulen la sina första varv på den spanska Almeriabanan och lär ha gjort stora framsteg med sin Ninja ZX-10R under de två dagarna testet pågick.

 

-Vårt test gick bra. Det var första gången på Almeria för mig, så jag nu hittar jag runt. Det var det andra testet med hela teamet samlat och killarna fungerar bra som en enhet. Vi fortsatte vårt arbete från de framsteg vi gjorde under vår Cartagenatest nyligen, justering av fjädring och chassi, för att förstå hur cykeln påverkas av olika inställningar, kommenterar Chris Vermeulen.

thumb_fb_Almeria_Vermeulen_7091

-Cykeln kändes ganska bra och naturligtvis har vi fortfarande en del saker att förbättra på olika områden. Vi kommer bland annat jobba mer med fronten för att få lite mer känsla och feedback. Men som helhet funkade det ganska bra. Jag ser fram mot nästa test på Jerez eftersom jag kan den banan mycket bra, fortsatte Chris.

fb_Almeria_Yoda_7140

Paul Risbridger, Team Manager, kommenterar testet: "Vi körde fram till omkring fyra den sista dagen på Almeria och sedan började det regna, men vi har två bra dagar. Ingen krasch och inga problem, så bra framsteg gjordes. Vi fokuserade på varvtider och förbättrade dem under dag två. Testet gav oss en bra fingervisning om hur vi ligger till i vår utveckling. Vi har en god bild av situationen och det är mycket positivt.