Yoskimura är en japansk tillverkare av avgassystem och trimprylar. Nu gör sig företaget redo för att ställa upp med ett team i utvalda tävlingar i Superbike VM med en Suzuki GSX-R1000 under 2010. Det vinnande teamet i Suzuka 8 timmars Endurance VM kommer att ställa upp i olika race som ”wild card” och därigenom samla på sig ytterligare information och kunskaper för nästa generation av trimprylar.

 

I ett uttalande meddelar Yoshimura-bossen Fujio Yoshimura följande: "Yoshimura har associerats med motorcykelracing i nästan 60 år och vi måste tacka motorcykelsporten för den passion som den har gett oss, tillsammans med fansen och teamsponsorer som har delat samma passion under så lång tid.”

"Yoshimura har alltid satsat intensivt på utvecklingen av nya idéer, och våra utmaningar har skapat många produkter. Vårt första 4-in-1 avgassystem, som utvecklades under vår första utomlandsatsning i USA år 1971, är den som representerar vår historia och det som förde oss in i en ny era inom racing och landsvägsmarknaden med ett brett utbud av eftermarknadsprodukter.

"Nu har Team Yoshimura beslutat att påbörja en ny utmaning, att kliva in i utvalda WSBK-tävlingar under 2010 som en wild-card-aktör. Det bör ge oss möjligheter att utveckla nya, högkvalitativa produkter för den globala motorcykelmarknaden.

"Den ekonomiska situationen har varit mycket hård och det är inte lätt att ta sig an nya utmaningar, men vi tror att vi fortfarande måste genomföra dessa nya utmaningar för att stödja vår fortsatta utveckling."