Efter att Kawasakiföraren och regerande superbike-världsmästaren Jonathan Rea körde till sig segern i Race 1 på spanska Aragon var det Ducatiföraren Chaz Davies som vann race 2.

Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) hade blandade känslor för sin Kawasaki under hela fredagens träningskörning och lördagens Superpole, men i Race 1 i deltävling tre av Superbike-VM var allt det som bortblåst, och han dominerande för att slutligen vinna racet. Den regerende världsmästaren ökade därmed sin ledning till 14 poäng, efter att Marco Melandri (Aruba.it Racing - Ducati) bara slutade på fjärde plats. Efter en intensiv Ducati-närkamp var det slutligen Chaz Davies som slutade på andra plats närmast före  märkeskollegan Xavi Fores.

Det ursprungliga racet rödflaggades efter tre varv, efter en hemsk kollision mellan Leon Camier (Red Bull Honda World Superbike Team), Jordi Torres (MV Agusta Reparto Corse) och Lorenzo Savadori (Milwaukee Aprilia). Camier fördes omedelbart till sjukhuset för unedsökning, medan Torres och Savadori lämnade banan på egen hand. 

I race 2 var det Chaz Davies (Aruba.it Racing - Ducati) som tog en fantastisk seger, vilket gjorde det till hans sjunde vinst på MotorLand Aragon-banan. Hans teamkamrat Marco Melandri slutade på tredje plats, med Jonathan Rea fick nöja sig med andraplaceringen.

Davies hade en lugn och samlad start på racet i Spanien, efter att ha inlett med ett mjukare däck och tog några varv för att få den perfekta känslan för sin Panigale. Efter att han legat på sjunde position i slutet av första varvet, behöll han kontrollen över sin maskin och fokuserade på sitt eget tempo och hittade flytet för att slutligen knipa segern. 

Jonathan Rea leder mästerskapet med sina 114 poäng, närmast före Chaz Davies på 102 poäng och med tredjeplacerade Marco Melandri på 96 poäng.

Nästa deltävling i Superbike-VM körs 22 april på Assen i Nederländerna.