Kawasakiföraren Jonathan Rea har vunnit tre världsmästartitlar i Superbike vilket är en bedrift i sig. nu har han även belönats med ett betydelsefullt hederspris - en MBE.

Som ett erkännande av sina idrottsliga prestationer utnämndes Rea tidigare i år som mottagare av en MBE (Member of the British Empire) i Drottningens födelsedags-hederslista. Under veckan fick Jonathan ta emot hedersutmärkelsen på Buckingham Palace under högtidliga former.

Det finns olika typer av utmärkelser som brittiska kronan delar ut, två gånger per år, till värdiga mottagare som utfört en viss typ av tjänst eller prestation som anses gynna nationen eller internationella status. Jonathan har nu officiellt blivit utvald i Storbritannien som värdig ett sådant erkännande.

I somras fick Rea beskedet om att han skulle tilldelas hedersutmärkelsen: "Jag fick ett brev för ett par månader sedan för att acceptera att mitt namn hade lagts till i MBE-listan och jag kryssade i rutan som säger," Ja det gör jag "och returnerade det!"

Att få ta emot denna typ av erkännande är en verklig ära i Storbritannien, och inte bara för Rea själv. "Jag tror att den stora grejen är att jag fick fler meddelanden på min telefon om MBE än jag fick när jag vann mästerskapet", säger Jonathan. "Det verkar som en större ära att få en MBE, för allmänheten. Det betyder att du är accepterad i det öppna samhället, inte bara i din nischade sport. Det betyder mycket."

Efter att ha säkrat sin tredje VM-titel i Superbike i följd begav sig Jonathan Rea ut för en dags test på Jerez i Spanien för att sedan flyga till Storbritannien för att ta emot sin senaste utmärkelse, som innebär att nu är medlem av det Brittiska Imperiet.

Som en av ett fåtal brittiska motorcykelförare som hedrats med en utmärkelse från den kungliga familjen, för sina sportprestationer, fick Jonathan Rea ta emot utmärkelsen som medlem av British Empire Award (MBE) från självaste prins William, hertigen av Cambridge.

Den officiella definitionen av varför denna hedersutmärkelse tilldelas Jonathan Rea lyder, "Tilldelad för en enastående prestation eller service till samhället. Detta kommer att ha en långsiktig, betydande inverkan och stå ut som ett exempel för andra. "

Det är ett av flera sätt som den brittiska kronan kan belöna dem som har uppnått stora prestationer eller har tillhandahållit enastående offentlig service och Rea slog följe med en mängd andra mottagare vid en särskild ceremoni på Hennes Majestät Drottningens officiella bostad, Buckingham Palace.

Rea var med rätta stolt över sin prestation i vad som varit ett fantastiskt år för Kawasaki Racing Team. Han säkrade rekordet som den första någonsin att säkra tre Superbike-VM-titlar i rad och satte även ett nytt poängrekord för flest antal vunna poäng under en säsong.