Regerande MotoGP-mästaren Marc Márquez (Honda) vann den 4: e upplagan av Superprestigio Dirt Track i Barcelona framför 8.900 fans, medan Toni Elias (Suzuki) imponerade med andraplatsen före amerikanska Flat track-proffset och tvåfaldige vinnaren av Superprestigio, Brad Baker (Honda), medan Ruben Xaus (Pursang) var den bästa rookien. Här kan du läsa mer och se höjdpunkter från tävlingen.

Marc Márquez avslutade ett perfekt jobb genom att vinna samtliga av finalerna i sin klass i Superprestigio, men konkurrensnivån mellan förarna var så hög att en del av dem tvingades att dra sig tillbaka efter att ha dragit på sig skador, som vinnaren av ”FIM Cup of Flat Track” Francesco Cecchini och spanjoren Ricky Cardus. Julián Simón gästade racet klädd i ”civila” kläder efter att han skadat sig under förmiddagens träning.

Toni Elías imponerade och överraskade med en enastående andraplats. Suzuki-föraren höll ett fantastiskt tempo i Superfinalen där han bland annat körde om självaste Brad Baker.

Svenske Speedwayföraren Fredrik Lindgren, som slutade trea i ”Open-klassen” och tog sig hela vägen till ”Superfinalen” i förra årets upplaga av tävlingen, nådde inte riktigt hela vägen fram denna gång.

Fredrik Lindgren kommenterar:

”Återigen kvalade jag inte till finalen i Open Class. Jag hade lite otur med röda flaggor samtidigt som jag låg i bra positioner satte mer eller mindre stopp för min väg till en pallplacering. Totalt sett en bra erfarenhet där jag körde sida vid sida med några av världens främsta motorcykelförare inom olika discipliner.”

Så här glad blev Marc Marquez över sin seger…

 

LÄNK: Film med höjdpunkter från Superprestigio 2016