Joel Marklund, den 17-årige roadracingtalangen från Kvicksund, fortsätter att göra avtryck i det brittiska roadracingmästerskapet. Här kommer Joels egna snabba rapport från BSB på Snetterton 300 i den stentuffa engelska Moto3-serien(Motostar).

 

Här följer Joels egna kommentarer från helgen på Snetterton 300...

Kvalificering:

Jag gick ut för att förbättra mina tider från fria träningen, jag började få in några snabba varv som satte mig i topp 10 men jag pressade för hårt och förlorade framhjulet, kvalet var då över. Jag trodde att jag skulle förlora flera platser men lyckligtvis rasade jag bara ner till 14: e.

 Lopp 1: Jag fick en bra start från 14: e och i den första kurvan var det en stor krasch med flera förare och jag kom knappt igenom. Jag blev snabbt fångad av 2 andra förare som jag stannade med några varv tills jag gjorde små misstag och förlorade lite tid till dem. Ut på sista varvet så kraschade de två förarna framför mig och jag slutade på 8:e plats. Vilket resulterade i att jag nu låg 7:a i mästerskapet.

Lopp 2: Jag började från 12:e denna gång och fick en bra start, så jag var med en stor grupp förare och jagade 3:e plats, jag kunde knappt hänga med dem trots att jag kände att jag pressade. Mina varvtider blev sämre och sedan ut på rakan bestämde motorn att den inte ville funka längre och gick sönder. Min första DNF för säsongen men det var ingen större skada på motorn så det kändes bra ändå. Jag är nu på 10:e plats i mästerskapet, inför nästa deltävling, Brands Hatch GP 21-23 juli.