Joel Marklund, den 17-årige roadracingtalangen från Kvicksund, fortsätter att göra avtryck i det brittiska roadracingmästerskapet. Här kommer Joels egna snabba rapport från BSB på Knockhill i den stentuffa engelska Moto3-serien(Motostar).

 

Här följer Joel Marklunds egna rapport från helgen i BSB:

 Kval

Jag var omkring en sekund från topp fem under fria träningen och ville verkligen köra till mig en plats inom topp 10. Jag pressade under kvalet men det räckte in till och jag slutade på 20e plats, med bara en sekund från 6:e plats. Jag visste att det skulle bli ett tuff race.

Race 1

Att starta ett race från en plats långt bak innebär många människor att komma igenom och att få en bra start är viktigt... Jag fick en bra start och lyckades vinna några positioner under första varvet och gjorde en spurt för topp 10. Jag var i en grupp om 4 förare innan jag började bryta mig ifrån dem och lyckades komma ikapp en förare framför. Vi hade en kamp under resten av loppet och i sista kurvan bromsade jag förbi honom och lyckades få bra driv ut ur kurvan och in i mål. Jag slutade 8a och blev flyttad till 11:e på griden inför nästa lopp. 

Race 2

Jag började långt fram och det kändes väldigt bra, jag fick en bra start och var upp på 7:e plats på första varvet. Jag gick snabbt in i en grupp med 4 andra personer och stannade med dem och slogs några varv innan mina däck började förlora greppet. Jag förlorade kontakten med gruppen och en annan förare kom ifatt mig. Han bromsade förbi mig in i sista kurvan men jag lyckades precis passera honom innan mål och kom in på 9:e plats. Jag var fortfarande nöjd med det, jag hade gjort stora förbättringar från kvalet och visade att jag hade kraften att slås med topp 5.

Nu laddar jag inför Snetterton!