Kenan Sofuoglu fortsätter med Kawasaki i WorldSSP

Kawasaki har meddelat att femfaldige världsmästaren i Supersport Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing) kommer att förbli en officiell förare inom Kawasaki Puccetti Racing-teamet för 2018-säsongen.

Den främsta föraren inom Supersport-VM i statistisk mening har Sofuoglu varit en Kawasaki-förare sedan 2012 och har kört för Kawasaki Puccetti Racing-teamet sedan 2015.

Tre av Kenans fem mästerskapstitlar har tagits med Ninja ZX-6R och hans senaste mästerskapsseger vann han tillsammans med Kawasaki Puccetti Racing-teamet.

Sofuoglu verkar onekligen fortfarande vara ett vinnarämne och har haft en otrolig start på säsongen, som stördes av en träningsskada och sedan poänglöst i årets tredje deltävling. Sedan dess har han vunnit de tre senaste deltävlingarna i följd och ligger för närvarande på andra plats i mästerskapstabellen.

Hans rekord i WorldSSP är ganska anmärkningsvärt. Han har kört till sig 81 pallplaceringar i 120 starter, och vunnit 41 race. Han har dessutom vunnit 32 pole position, men ännu mer anmärkningsvärt är det faktum att han har startat 97 av sina 120 race från främsta startraden. Han blev världsmästare år 2007 och 2010 med Hannspree Ten Kate Honda innan han vann sina tre övriga titlar med Kawasaki år 2012, 2015 och 2016.