Svenske Joel Marklund fortsätter sin framfart i det brittiska Moto3-mästerskapet ”HEL Performance British Motostar Championship”. Här rapporterar han från årets tredje deltävling, som kördes på Oulton Park.

Joel ligger för närvarande på 11e plats med 34 poäng i det tajta mästerskapet, med 31 poäng upp till pallplats. Nästa deltävling körs på Knockhill den 16-18 juni.

Här följer Joels egna kommentarer från Oulton Park:

Kvalificering

Under fria träning var jag i topp 10 och jag hoppades på en bra tid i kvalet, men jag kunde inte få cykeln att kännas rätt i kurvorna och kvalificerade i 17:e vilket var en besvikelse för mig och jag tänkte göra det Bättre i racet.

 Race

Jag fick en bra start och gjorde upp positioner när racet slutade på grund av en krasch och vi hade en snabb omstart av loppet.

 Den här gången fick jag en bättre start och jag var på 14: e plats innan jag kämpade upp till 12:e. Där gick jag in i en strid med en annan förare och jag förbättrade på min personligt bästa tid med över en sekund. Efter halva loppet kom en annan förare i striden och vi kämpade för 10:e. Efter ett tag började de bli en lucka och de sista varven var jag en sekund bakom. Jag slutade 12: e som jag tyckte var okej då kvalificeringen var värre.

En helg full av lärande för mig och kommer tillbaka starkare för Knockhill! 

Mvh

Joel Marklund

 #20 Motostar