BMW S 1000 RR fortsätter att dominera på Macaus gator. I den 63:e upplagan av legendariske Macau Grand Prix var det återigen en 1-2-3-framgång för BMW. Peter Hickman från Storbritannien upprepade förra årets seger och fick återigen sällskap av Michael Rutter (GB) och Martin Jessopp (GB) på pallen.

Macau Grand Prix är en av höjdpunkterna i den internationella roadracing-säsongen - och onekligen framgångsrika jaktmarker för BMW S 1000 RR. I år kördes det legendariska motorcykelracet på de smala gatorna i Macau (CN) för 50: e gången och, liksom förra året, slutade det med ett sensationellt 1-2-3-resultat för BMW S 1000 RR. Totalt var det 13 BMW-förare som deltog i detta berömda race, med stöd på plats av experter från BMW Motorrad Motorsport. 

Det var en spännande trevägs-strid uppe i täten, en kamp mellan tre BMW-förare. Huvudpersonerna var förra årets vinnare Peter Hickman (GB), hans Bathams / SMT Racing-teamkamrat Michael Rutter (GB) och Martin Jessopp (GB / RidersMotorcycles.com BMW). År 2015 säkrade denna trio 1-2-3-placeringarna i racet för BMW i Macau, och åter igen dominerade de racet. Hickman, Macaus rekordvinnare Rutter och pole-vinnaren Jessopp var involverade i en spännande kamp om ledningen, och skiftade positioner flera gånger och skapade sig snart en stor lucka till resten av startfältet. Efter 12 spännande och dramatiska varv på "Guia Circuit", korsade Hickman mållinjen som vinnare, bara 0,533 sekunder framför tvåan Rutter. Jessopp följde på tredje plats, bara 0,122 sekunder bakom Rutter och 0,655 sekunder bakom Hickman. Dominansen hos denna BMW-trio förstärktes ytterligare av det faktum att de hade en fördel av över 20 sekunder gentemot resten av fältet. 

Totalt sex BMW S 1000 RR-förare slutade racet inom topp tio. Platserna ett till tre på pallen gick till Peter Hickman, Michael Rutter och Martin Jessopp. Fjärdeplatsen gick till Connor Cummins (GB, Honda) medan Horst Saiger (LIE, Kawasaki) knep femteplatsen före Stuart Easton (GB) var sexa på ännu en BMW S1000RR. John McGuiness (GB, Honda) slutade som sjua före BMW-föraren Ian Hutchinson (GB), medan irländske Suzukiföraren Derek Sheils körde in på nionde plats och Dan Cooper (GB, BMW) avslutade topp tio på just tionde position.

LÄNK (PDF): RESULTAT MACAU GRAND PRIX 2016