Filip Backlund är helt inställd på att avsluta sin British Superbike-säsong positivt när han närmar sig säsongens två sista tävlingshelger. Den legendariska banan “TT Circuit of Assen” är värd för årets näst sista deltävling, 30 september till 2 november. 

Den svenska roadracingstjärnan känner sig bekväm runt Assen-banan och nu när mästerskapet beger sig till Holland så ser Filip detta nästan som sitt hemmarace. Han säger: ”Även denna helg så kommer jag att få se en hel del Svenska flaggor runt omkring banan, jag vet att ungefär tjugotalet Svenskar är på väg neråt, men också Brittiska fans, Holländska och även Tyskar. Jag är otroligt glad och ser verkligen fram emot att få träffa alla på plats.”

Efter ett besviket slut på Donington Park förra helgen, är Filips mål att avsluta säsongen starkt och även fortsätta sina starka resultat på Assen-banan.

”Jag tävlade första gången på Assen 2006, då på en Suzuki 600cc Supersport-motorcykel, jag verkligen stormtrivdes direkt runt banan och dess snabba kurvor, jag avslutade den helgen på pallen. Det är kanske den Europeiska bana som jag har besökt flest gånger under mina år. Det är verkligen ”the cathedral” inom motorcykelracing och banan, även när den byggdes om, så är den fortfarande så häftig och även svårbemästrad, med snabba och långsammare kurvor. Assen är så välkänd så det kommer att komma människor från många olika världsdelar för att få se all action BSB har att bjuda på under helgen.” 

Filip vet också att det är väsentligt att ha en bra setup på sin Quattro Kawasaki om han ska kunna avsluta säsongen på bästa sätt.

Filip förklarar: ”Jag tror att setupen vi kommer att börja med i Assen inte kommer att vara jätte långt ifrån Donington Park där vi var senast. Assen har en hel del likheter med Donington Park i form av att du behöver en hoj som är lättstyrd och framför allt kan hålla linjen väldigt bra genom dem snabba, långa kurvpartierna. Jag har fem lopp kvar under 2016 och jag ska avsluta dem alla inom poäng platserna.”

Ni kan alla följa Filip och teamets framfart genom Filips egna social medier, Brittiska superbike-hemsidan och Eurosport.

Social media

Facebook: @filipbacklund14

Twitter: @filip_backlund

Instagram: @filipbacklund14

Youtube: Filip Backlund

Website: www.filipbacklund.se /.com

British Superbike: www.britishsuperbike.com

Quattro Plant Kawasaki: http://www.quattroplantkawasaki.com/