Efter att ha missat premiärhelgen av British Superbike (BSB) på grund av en nyckelbensskada gjorde Filip Backlund comeback i helgen. Oulton Park stod värd för årets andra tävlingshelg för Quattro Plant Cool Kawasaki förarna Filip Backlund och Luke Mossey.

Fyra år sedan då Filip senast bröt ett nyckelben tog det honom flera månader innan han återigen kunde börja tävla, denna gång gick det endast 3,5 vecka mellan operation och första träningspasset på Oulton Park.

- Sedan operationen har jag gått på olika behandlingar samt tränat i princip från klockan sex på morgonen till åtta på kvällen. Det har varit en otroligt intensiv månad, säger en utmattad Filip Backlund efter sin comeback som dessutom gjordes på kalenderns absolut tuffaste bana där det ständigt svänger eller går upp och ner.

- Jag har byggt upp så mycket inför helgen och kroppen känns helt ok men jag är helt uttömd på energi, säger Filip Backlund som efter tävlingsdagen hade sin första vilodag på länge.

Det blev en 20:e respektive 17:e plats för Filip Backlund i de två heaten. En stark insats med tanke på hur lite styrka Filip har i sitt axelparti. Direkt efter tävlingen besökte Filip sin sjukgymnast för att ändra på träningsschemat under de kommande veckorna inför nästa tävlingshelg.

- Det kändes otroligt kul att få köra igen. Även om det bitvis var frustrerande. Hjärnan ville göra en sak men kroppen orkade inte med. Visst hade jag kunnat köra något snabbare i det andra heatet men jag ville inte riskera en krasch när det ändå inte gällde poängplats. Vi gjorde det vi kom hit för att göra och ser nu fram emot nästa tävlingshelg, säger Filip Backlund.

Helgens tävling var Filips första med sitt nya team och nästa tillfälle blir på Brands Hatch 20-22 maj.