Säsongsstart

Efter två lyckade testdagar på Philip Island, förra veckan, har Team Stiggy Racing Honda (med svensken Johan Stigefelt vid rodret) njutit av några dagars vila inför helgens säsongsstart. Här följer en rapport från Stiggys förare.

 

 

Så här säger stiggys förare inför säsongens första race:

 

Superbike World Championship

Roby:
"Jag är glad att säsongen äntligen drar igång. Vi hade ett riktigt bra test förra veckan och gjorde många framsteg med cykeln. Motorcykeln och teamet visar en stor potential och jag hoppas att kunna använda allt detta imorgon och framöver. Att inleda säsongen här på Phillip Island är mycket spännande. Det finns många bra förare i år och detta kommer att bli ett mycket tufft mästerskap. Vi får se hur det går imorgon."

Leon:
"Vi har haft ett par dagars vila efter senaste testet och det har verkligen varit skönt. Vi har varit och fiskat haj, spelat golf, besökt Pingvinparaden och djurparken, lärt oss att surfa och även hunnit med lite dykning, men nu är jag redo att ladda järnet och ser fram mot att komma på banan imorgon."

Supersport World Championship

Anthony:
"Jag ser verkligen fram emot att köra cykeln igen och klara av den första omgången. Vi vet, från det senaste testet, att vi har ganska bra förutsättningar för den här banan och förhoppningsvis kommer det att vara en fördel, om inte villkoren förändras allt för mycket. Det känns bra att vara tillbaka i Australien igen och köra framför min "hemmapublik". Som vanligt är mitt mål att vara på pallen eller ännu bättre, vinna! Vi får se hur helgen går, men jag är säker på att det kommer att bli en bra sådan."

Gianluca:
"Det känns mycket roligt att säsongen drar igång. Jag gillar den här banan mycket och tror att det kommer att bli en bra helg för oss. Testet som vi hade förra veckan var mycket positivt, så jag är övertygad om vi kommer att göra bra resultat här. Vi hade ett par dagars vila sedan testet och det kändes bra för mig eftersom jag då kunde ägna tid åt lite sightseeing samt ytterligare träning."