Lyckad test

Stiggy Racing Honda teamet, med Johan Stigefelt vid rodret, har precis avslutat en lyckad test på Phillip Island Circuit i Australien. Det två dagar långa testet ägde rum under soliga och varma förhållanden på morgonen, och med några mycket heta sessioner på eftermiddagen med bantemperaturer på upp till 50 grader. Teamet arbetade hårt för att få så mycket värdefullt bantid som möjligt före årets stora kick-off den 1 mars.

image5

SUPERBIKE

Leon Haslam (Bästa varvtid: 1.33.10)
"Vi har fått en massa saker gjorda under dessa dagar, vi har testat många olika saker på cykeln med fokus på inställningar och fjädring samt greppet och däckens livslängd. Jag har kört många varv och i slutet av dagen körde jag en racelång session, men på grund av de höga temperaturerna fick vi kämpa lite med greppet. Vi har hittat en bra takt och jag kan köra konsekvent. Vi har eliminerat en massa saker under de här dagarna och jag är ganska övertygad om vi kommer att vara väl förbereda till första racet."

image2

rolfo

 

Roby Rolfo (bästa varvtid: 1.33.50)
"Jag måste säga att jag är riktigt nöjd med utgången av detta test. Jag har kunnat köra många varv och mina axlar känns så mycket bättre än förra gången i Portimao. I går hann jag köra 90 varv och idag cirka 95 och min axel påverkar inte min styrka även om detta spår har en hel del vänsterkurvor. All träning och rehabilitering jag gjort under de senaste tre veckorna har verkligen lönat sig! Cykeln fungerar bra, vi har hittat en bra set-up från där vi nu kan arbeta utifrån. Greppet är ganska okej, men vi måste hitta lite mer grepp bak. Idag gjorde vi en lång körning och jag kunde köra i konsekvent tempo under hela sessionen. Cykeln förbättras hela tiden och jag känner mig mer och mer bekväm. Teamet har arbetat bra och nu kan vi se fram emot tävlingen på ett mer positivt sätt."


Supersport

 

west

Anthony West (bästa varvtid 1.35.95)
"För min del låg fokus för detta test på att få så många varv som möjligt för att bli mer bekväm med cykeln och att få en bättre förståelse och känsla för den. Vi kommer närmare och närmare och vi har hittat rätt grundinställningar. Jag har gjort två långa körningar och kunde köra konsekvent och må bra på cykeln. Värmen på eftermiddagen fick oss att tappa lite grepp hos bakdäcket så vi arbetat på det eftersom det sannolikt kommer att vara samma villkor för racet. Varvtiderna kunde ha varit bättre men i slutet av dagen var det viktigaste att jag känner mig mer "hemma" på cykeln nu."

Gianluca Vizziello (bästa varvtid: 1.36.74)
"Jag är nöjd med de två dagar långa testet. Vi har provat många olika saker på cykeln och vi gör goda framsteg. Vi började bra i går och arbetade en hel del med inställningar och fjädringen. Jag satte mitt snabbaste varv igår och idag har jag slutfört två långa körningar (10 varv och 15 varv) och kunde hålla konsekventa varvtider så det är verkligen bra. Dagens fokus var att hitta rätt däck för ett eventuellt hett race och grundläggande chassiinställningar. Totalt har det varit ett bra test och jag ser fram emot första racet."

image10

MER HOS STIGGY.COM