Filip Backlund fortsätter i BSB (British Superbike) nästa år men denna gång med ett nytt team, Quattro Plant Cool Kawasaki.

- Jag bestämde mig redan i somras att om jag skulle fortsätta tävla nästa år skulle det vara med ett mer erfaret team. Därför är jag nu väldigt glad över att ha skrivit på för Quattro Plant Cool Kawasaki som är ett av två team i BSB som officiellt är uppbackade av Kawasaki och kända för att utveckla sina förare, säger Filip Backlund.

Quattro Plant Cool Kawasaki behåller Luke Mossey som nått framgångar i BSB i år men ersätter Howie Mainwaring med Filip Backlund och fortsätter även inom real roadracing (Isle of Man TT mfl.) med James Hillier.

- Vi är välbekanta med Filip Backlund och vet vad han är kapabel till på en Superbike och välkomnar honom till oss. Om vi kan tillgodose Filip med rätt plattform och personal så tror vi att han regelbundet kommer att placera sig inom topp tio och varför inte inom topp sex. Jag är övertygad om att Filip och Luke Mossey kommer att samarbeta väl tillsammans, säger teamägaren Peter Extance.

Teamägaren Peter Extance är även återförsäljare för Kawasaki motorcyklar i Bournemouth i södra England. Själva racingteamet är baserat i Midland-området, ungefär 30 minuters bilfärd från Filips bostad.

- Mycket handlar om att bygga upp tillit och lära känna mina nya teamkollegor. Jag och Luke Mossey kommer att dela på en chefsingenjör, en fjädringstekniker och utöver det så har vi varsin datatekniker, chefsmekaniker och mekaniker. Jag känner mig redan varmt välkommen i teamet som ska förse mig med en cross så jag kan hålla uppe ångan i vinter, säger Filip Backlund.

Det är Filip Backlunds många partners som har gjort denna satsning möjlig. Utöver att köra fort på en racingbana så måste dagens roadracingförare även vara entrepenörer som kan behålla förtroendet hos gamla partners och även locka till sig nya.

- Merparten av mina partners har jag jobbat med 5-15 år med, vilket jag är väldigt glad och stolt över, säger Filip Backlund.

2015 var ett intensivt år för Filip Backlund som utöver att bygga bo i ett nytt land har kört sin första hela säsong i en ny serie med ett nytt team.

- Nu har vi kommit tillrätta i England och har en säsongs erfarenhet av BSB. Målet för 2016 är helt klart att köra inom topp tio i varje heat, avslutar Filip Backlund.