BMW S1000RR dominerade i årets Macau GP

BMW-förarna Peter Hickman, Martin Jessopp och Michael Rutter säkrade samtliga pallplatser i årets upplaga av det legendariska stadsracet Macau Grand Prix. 

Privat-förarna Peter Hickman, Martin Jessopp och Michael Rutter har vunnit den största framgången hittills för BMW Motorrad vid det legendariska Macau Grand Prix: De säkrade inte bara den allra första segern för det tyska märket i detta ikoniska stadsrace, utan man ”passade även på” att vinna samtliga pallplatser med BMW S 1000 RR.

P90205012 highRes

Macau Grand Prix arrangerades för 49:e gången i år, där de tävlande kör på den utmanande Guia Circuit på gatorna i den tidigare portugisiska kolonin och som nu är en administrativ region i Kina. Totalt 30 förare tävlade i detta mycket tuffa race genom de smala gatorna i Macau, och bland dem var 10 BMW-förare. Inte mindre än fyra av dem passerade mållinjen inom topp fem. I år verkade BMW:s privatförare, som hade visst stöd av experter från BMW Motorrad Motorsport, vara i en klass för sig i Macau.

BMW S1000RR var den dominerande motorcykeln i kvalet, med enbart BMW på den främre raden. Martin Jessopp (GB / Riders Motorcycles BMW) säkrade pole position, Michael Rutter (GB / Penz13.com BMW Motorrad Motorsport by MGM Kina) startade från andra startruta, och Peter Hickman (GB / Briggs Equipment BMW) som trea.

Efter 12 varv på den 6.115 kilometer långa banan var det Hickman som korsade mållinjen först, och firade sitt livs första Macauseger och även den första för BMW. Han satte även racets snabbaste varv av loppet med tiden 2:24,940 minuter. Vid målgång hade Hickman en fördel på 6.276 sekunder över Jessopp, som var tvåa på pallen, och fick sällskap av Rutter, på tredje pallplats.

P90204966 highRes