Nej, det räckte inte hela vägen fram till SM-guld för Lukas Bäckström. Inför helgens tävlingar på Sviesta-banan i Lindköping i roadracingens Superbike-klass låg Lukas tvåa bakom Jesper Hubner och behövde vinna båda heaten för att kunna ta hem titeln. Det blev det en andra- och en tredjeplats i de båda heaten som kördes och en sammanlagd andraplats i mästerskapet.

– Jag gjorde det jag kunde göra för att slå Jesper den här helgen men det räckte inte riktigt till, säger Lukas. I det första heatet var det en varvning som förstörde mina chanser att vinna, i det andra stötte jag ihop med Jesper i starten och var av banan ett tag. Men i efterhand spelar det ingen roll eftersom jag hade behövt ytterligare en förare mellan mig och Jesper för att ha en chans att vinna SM-titeln även om jag hade vunnit båda heaten. 

Lukas inledde säsongen bra men det var något som fattades i fart. Till årets tredje deltävling drevades hans Yamaha om och då kom den första segern vilket också gav honom den nordiska mästartiteln.

– Jag är stolt över NM-titeln och den känns bra att ha med sig i bagaget, säger Lukas. Vi nådde inte hela vägen fram till SM-titeln i år men jag är ändå nöjd med min körning och hur vi jobbade oss ur uppförsbacken i inledning av säsongen.

Lukas kan se tillbaka på en säsong där han tog två segrar och stod på prispallen i samtliga heat utom ett där han blev fyra, men det räckte alltså inte till mot Jesper Hubner som tog sin första SM-titel.

– Jag kan bara gratulera Jesper till en fantastiskt väl genomförd säsong och han förtjänar verkligen SM-titeln i år, säger Lukas. Jag ser fram emot att få möta honom på banorna igen nästa år. Vi kommer att ha många spännande fajter framöver, det är jag övertygad om. 

Resultat SM i Superbike, Sviesta-banan, Linköping 18-20 september

Heat 1

1. Jesper Hubner 18:47.795
2. Lukas Bäckström +0.484
3. Jari Tuovinen +6.914

Heat 2

1. Jesper Hubner 18:46.594
2. Jari Tuovinen +0.297
3. Lukas Bäckström +8.144

SM-tabell Superbike 2015

1. Jesper Hubner 219
2. Lukas Bäckström 191
3. Jari Tuovinen 139