Filip Backlund slog sig återigen in på poängplats på Oulton Park med sin Anvil Hire TAG Racing Kawasaki. Teamet var revanschsugna efter nollning på Cadwell Park och lyckades ta tre nya poäng under helgens tävlingar på Oulton Park.

Det kördes tre heat denna helg och det var i lördagens heat som Filip körde in på en 13:e plats och var tre sekunder ifrån en topp-tio-placering. Söndagens två heat var han nära på att ta ytterligare poäng men fick nöja sig med 16:e respektive 18:e.

– Som tävlingsmänniska så vill jag slåss uppe i toppen och vinna tävlingar. Men det känns bra att vi har tagit ett steg i rätt riktning nu och återigen halverat avståndet till toppen, säger Filip Backlund.

– Jag vet att vi ska kunna prestera betydligt bättre än så men vi har kommit in i en svacka som vi kämpar för att ta oss ur. Det känns bra med nya poäng och att vi är på rätt väg men nu behöver vi sätta oss ner och fundera på vad och hur vi ska göra för att närma oss toppen ytterligare, säger Filip Backlund.

Nästa deltävling körs på holländska Assen 18-20 september, en bana som Filip trivs mycket bra på. Ifjol debuterade Filip i BSB på Assen och var direkt med och slogs i den absoluta toppen då han körde för seger i regnet.