British Superbike-deltävlingen på Brands Hatch blev långt ifrån vad svenska roadracingstjärnan Filip Backlund hade hoppats på. Förvisso kan Filip lägga till ytterligare en poäng till skörden men enstaka poäng är långt under radarn för honom.


Det är sällan Filip kör helgens snabbaste varvtid redan under träningsvända nummer ett, då den vanliga utvecklingen är att köra fortare under helgens gång.

- Känslan var riktigt bra och jag kunde hålla ett bra tempo utan att behöva ta i särskilt mycket. Men tyvärr kraschade jag hårt efter att ha gjort en highsider ut ur kurva tre. Men nu ser det iallafall jämnt ut med blåmärken runt höften, skrattar Filip Backlund som alltid försöker tänka positivt och syftar på att han landade hårt på vänster sida av höften, förra deltävlingen på Knockhill och då färgade höger sida gul och blå.

R06BrandsHatchTAG19-07-15057

Filips tjänstevapen demolerades fullständigt och därmed missade han fredagens andra fria träning. Mekanikerna arbetade hela natten och Filip hade en hel motorcykel till förfogande inför träning tre på lördagen. Dessvärre med en ram från en originalcykel.

- Våra ramar är ombyggda och förstärkta så det är stor skillnad mot en original och det märktes verkligen då vi hade svårt att hitta inställningar. Det fick bli en kompromiss då vi försökte göra det bästa med det material vi hade men jag fick aldrig till känslan för cykeln, säger Filip.

En tuff lördag senare med träning och kval hittade vi Filip först på en 26:e startruta och därmed såg det ut att bli en tuff racedag. Teamets målsättning för Filip var att få med sig två poäng från tävlingarna, och under heat ett lyckades Filip knipa sista poängplatsen (15) med endast två tiondelar tillgodo på Ryuichi Kiyonari.

- Tyvärr blev det inga poäng i heat två. Jag körde ikapp en klunga med förare men när Chris Walker sköt motorn sprutade det ut olja och Howie Mainwaring Smart slog av på tempot rejält och det gjorde jag också. Då tappade vi på klungan framför och jag fick svårt att ta mig in på poängplats, säger Filip som avslutade racet på en 16:e plats efter att ha kört om Mainwaring.

När nu halva säsongen i British Superbike har avverkats har Filip samlat ihop nio poäng. Mer förväntar han sig dock att köra ihop under nästa deltävling på Thurxton första helgen i augusti, en riktigt snabb bana som Filip trivs
väldigt bra på.

 

Ni kan alla följa Filip och teamets framfart på:

Filips sociala medier:
Internet: www.filipbacklund.se

Facebook: filipbacklund14

Twitter: @filip_backlund
Instagram: filipbacklund14

Youtube: FilipBacklund

Live uppdateringar samt Live-timing:
www.britishsuperbike.com