Årets femte deltävling i det brittiska Superbike-mästerskapet var en riktigt tung helg för Anvile Hire TAG Racing Kawasaki-föraren Filip Backlund med två avbrutna heat som slutresultat.

- Hela fredagen och lördagen kämpade vi med att få till inställningarna men tyvärr gick vi hela tiden åt fel håll, det var först när vi inför uppvärmningen gick tillbaka till "setupen" från Snetterton som jag kunde börja gasa, säger Filip Backlund som då körde snabbare än vad han gjort under hela helgen.

Filip gjorde en suverän start i heat ett och tog 4-5 platser redan i de inledande kurvorna. Dessvärre kraschade han i kurva fem efter ett tvärsläpp.

- Höften fick sig en rejäl smäll men jag är okej. Hojen däremot såg ordentligt bedrövlig ut efter kraschen. Jag var övertygad om att teamet skulle säga åt mig att det inte blir något andra heat när vi fick in cykeln till depån. Men teamet gjorde ett otroligt jobb som fick ihop hojen överhuvudtaget! De jobbade något extremt och det var häftigt att se. De fick ihop hojen precis och jag fick starta sist, säger Filip.

Dessvärre var det två sensorer som inte fungerade och som bröt tändningen ständigt under körning och därmed fick Filip åka i depå redan på andra varvet. 

-Direkt efter andra loppet så kände jag mig lite nere. Helgen på Knockhill gick inte alls enligt vår plan då vi hade höga förväntningar efter förra helgen på Snetterton när vi hade ett otroligt bra tempo. Jag har suttit och tänkt ända tills jag satte mig på flygplanet hem, då stängde jag av och såg mig själv vinna istället på Brands Hatch. Mindset som vi brukar kalla det, hehe! Säger Filip. 

Trots en riktigt tung och svår helg blickar Filip Backlund nu fram mot Brands Hatch GP som körs redan nästa helg, 17-19 juli.