Filip Backlund flyger till Skottland

Sveriges roadracingstjärna Filip Backlund hade en bra helg senast på Snetterton 300 tillsammans med det Brittiska Superbike Mästerskapet, BSB. En åttondeplats i det andra loppet påvisade de framsteg som både Filip och teamet hade åstadkommit under det sju veckor långa avbrottet.

Nu beger sig det Brittiska Mästerskapen upp till Skottland och Knockhill för den femte tävlingshelgen. Filip och teamet ser fram emot den kommande helgen och vill fortsätta jobba framåt mot topplaceringar även där. Hela teamet hade sitt sista test innan Snetterton på just Knockhill, och ett positivt test var det. Alla tre förarna körde snabbt, stabilt och fick med sig mycket värdefull data.

-Sedan Snetterton så har jag kunnat träna på ganska hårt rent fysiskt men också gått igenom den gångna helgen. Jag har kunnat gå igenom alla bitar och vart vi nu ska lägga ytterligare fokus för att kunna ta nästa steg mot toppen. Jag ser verkligen fram emot Knockhill den kommande helgen. Det är en bana som jag tycker om och vi hade ett bra test där för några veckor sedan så det känns skönt att ha det med oss upp, säger Filip Backlund.

Knockhill i Skottland är en kort och teknisk bana. Den tar endast 50 sekunder så den är väldigt fysiskt krävande för förarna då deras lopp är 30 varv på denna korta snabba bana. Knockhill som bana är både populär från förare såsom åskådare. Varje år drar den Skottska deltävlingen över 60.000 åskådare som alla vill heja fram sina egna favoriter.

Ni kan alla följa Filip och teamets framfart under tävlingshelgen på Filips egna sociala medier, teamets medier samt Live-uppdateringar via TV samt internet.

 

Filips sociala medier:

Internet: www.filipbacklund.se

Facebook: filipbacklund14

Twitter: @filip_backlund

Instagram: filipbacklund14

Youtube: FilipBacklund

 

Live uppdateringar samt Live-timing:

www.britishsuperbike.com