Kommande helg, 30-31 augusti, arrangeras svenska mästerskapet i roadracing på Linköpings Motorstadion. SMC Sport är stolta att medverka som arrangörer av denna fullspäckade motorhelg där det bjuds rafflande finaler i inte mindre än åtta olika klasser. 
SMC Sport är den snabbast växande sportklubben som sysslar med roadracing i Sverige. Klubben, som är ansluten till Svemo, drivs som en fristående del av Sveriges MotorCyklisters avdelning för fortbildning, SMC School. 
Det naturliga steget för klubben, som i dagsläget har cirka 15 aktivt tävlande och cirka 200 medlemmar med tävlingslicens, är att hjälpa till med SM finalen. 
- RR-finalen arrangerar vi i samarbete med Linköpings Motorsällskap LMS. Vi är nya i sporten men vi samarbetar med, och får ta del av massor av erfarenhet av, en klubb som har tävlingsverksamhet i blodet. Det är vi mycket tacksamma för. Tanken är att vi kommer att stå på egna ben och genomföra tävlingar i klubbens namn bara vi fått tillräckligt med erfarenhet, säger Patrik Ericsson, manager på SMC School.
Både lördagen och söndagen inleds på morgonen med tidsträning för samtliga klasser. Klockan 13.55 går startskottet för första klassen som är Juniorer. Därefter är det i turordning; Superstock 600, Rookie 1000, 125cc/Moto 3, Superbike, Rookie 600, Speedster Cup och Honda 100. 
Klubben SMC Sport har inte mindre än elva startande förare. Fem av kör i Rookie 1000, en startande i klassen Superbike, tre förare i Rookie 600 och två tävlande i Speedster Cup. 
- Vi hoppas på välfyllda läktare med massor av besökare som hejar fram alla duktiga tjejer och killar i de olika startfälten. Vi lovar dessutom att det blir en fartfylld helg med aktiviteter för alla, säger Ericsson.
Förutom Roadracing bjuds det på flyguppvisning med Motala Modellflygklubb, stuntuppvisning med stuntföraren Magnus, prova-på-Segway, massagetält, god mat och trevlig stämning.På SMC:s hemsida finns programmet för hela helgen.