FFX Yamaha teamet har kontrakterat Filip Backlund för de fyra återstående deltävlingarna! Därmed tar Filip över Ian Hutchinsons plats i teamet.

FFX Yamaha har uppmärksammat Filip Backlunds resultat och utvecklingskurva under säsongen och ger nu svensken en chans att visa upp sig i vad som är världens tuffaste nationella mästerskap, British Superbike.

- Detta hade inte varit möjligt utan min sponsor och vän Mats Nilsson, FFX Yamaha och även SMT Racing. SMT fortsätter sin satsning ihop med mig och det är jag väldigt tacksam för, säger Filip Backlund.

Redan på torsdag kommer Filip Backlund att överta Ian Hutchinsons Yamaha R1 och utöver personal från FFX Yamaha kommer Filip att ha med sig sin chefsmekaniker Alec och mekaniker Fred från SMT Racing när han ska genomföra sin första testdag på Donington Park.

- Det är otroligt viktigt för mig att få fortsätta med de personer som jag arbetat tätt ihop med under säsongen. De vet hur jag fungerar som förare och vi har ett väldigt bra samarbete ihop. Förhoppningsvis får jag en testdag på Silversone också inför min Superbike-premiär, fortsätter Filip.

Filip Backlunds förhoppning är självklart att fortsätta i hvuudklassen British Superbike även nästa år. Årets fyra sista deltävlingar blir något av ett test för Filip Backlund inför nästa säsong.

- Alla parter är medvetna om att jag hoppar in i en ny klass med en ny hoj. Alla konkurrenter har haft nästan en hel säsong på sig att bekanta sig med sina cyklar. Men jag hoppas ändå kunna visa att jag hör hemma i BSB samtidigt som det är en jättechans för mig att visa upp mig själv och mina partners, säger Filip.

- Efter att ha följt och sponsrat Filip de tre senaste åren så är det med stor tillfredställelse som jag ser honom kliva upp till ett toppteam i British Superbike. En serie som är måttstocken för samtliga serier och med en rivalitet som är lika våldsam som en hajattack, så behöver han förbereda sig med sina vassaste huggtänder för att bita sig rätt in i kärnan av konkurrensen, säger Mats Nilsson.

- Men med ett så rutinerat och dedikerat team så kommer han att få all den rätta supporten och uppbackningen. När Filip väl blivit varm i kläderna kommer han säkert överraska och växa sig in i utmaningen, precis som han bruka göra. När han nu tar sig an denna utmaning, så kommer han att behöva all sitt mod, beslutsamhet och professionalism som en gång i tiden fick mig att börja stötta Filip. En stor eloge och tack till SMT Racing som har spelat en avgörande roll i att göra detta byte mitt i säsongen möjligt, avslutar Mats Nilsson.

5-7 september genomför Filip Backlund sin Superbike-debut i BSB på Donington Park.