Under onsdagskvällen blev Honda-föraren John McGuinness utnämnd som medlem i Motor Sport Hall of Fame under en stjärnspäckad ceremoni på Royal Opera House i Londons Covent Garden.

Under ceremonin välkomnades den 20-faldige vinnare av Isle of Man TT in i en av världens mest exklusiva och berömda motorsportklubbar, som hedrar prestationerna från dess medlemmar.

McGuinness fick sällskap av två andra racinglegender, legendariska Formel1-föraren Alain Prost och motorsport-ingenjören Ross Brawn. Prost vann Formel1-mästerskapstiteln med Marlboro McLaren Honda-teamet år 1989, medan Brawn agerade Team-chef för Hondas F1- team under år 2008. Även 1976 års F1-mästare, den avlidne James Hunt blev också invald (det var för övrigt James Hunt som drog Ronnie Peterson ur hans brinnande bil efter kraschen vid starten av Italiens Grand Prix 1978).

Kvartetten ansluter till 25 andra motorsport-hjältar i Motor Sport Hall of Fame, inklusive Stirling Moss, Jackie Stewart, Ayrton Senna, Michael Schumacher och Ron Dennis för att nämna några.

McGuinness blir den tredje motorcykelföraren för att uppnå utmärkelsen tillsammans med Giacomo Agostini och John Surtees, och det var Surtees som personligen belönade John " Morecambe Missile" McGunniess med denna utmärkelse.

-Jag kan inte tro det. Det har varit en fantastisk resa. Jag körde motorcykel första gången när jag var tre år gammal med min pappa, och jag har kommit en lång väg sedan dess. Att se mitt namn tillsammans med så många storheter inom vår sport är en stor ära, kommenterade en glad John McGuinness.

-Att tävla i TT är så spännande, bara att köra tävlingen är spännande i sig, och att vinna är verkligen speciellt - när du hör din nationalsång spelas, det är något helt fantastiskt. Jag har ärligt talat aldrig trott att jag skulle stå här med 20 segrar. Om jag lyckas vinna en eller två till skulle naturligtvis vara fantastiskt, men även om jag inte gör det så har jag haft en fantastisk karriär, avslutade McGunniess.