I helgen kördes den sjunde och åttonde deltävlingen i årets SM i Pro Superbike på ett soligt Ring Knutstorp. Här rapporterar Andreas Mårtensson från helgens race...

Fredagens träningar gick väldigt bra och Andreas hittade tempot direkt. Detta är en utav Andreas vassaste banor och det visade han redan på träningen.

Lördagens kval inleddes med lite strul med tidtagningen på Andreas hoj varvid han inte fick sitt snabbaste varv noterat. Han fick därmed starta från startruta 4.

Race1:

Andreas gjorde en avvaktande start och var femma in i första kurvan. Efter något varv började han plocka en efter en och var tillslut uppe i ledning. En ledning som in mål blev 5 sekunder och Andreas kunde ta sin femte seger för säsongen.

Söndagens kval gick bättre men Andreas fick ändå nöja sig med att starta tvåa. Race2:
Andreas gjorde en liknande start men var trea in i första kurvan denna gång. Även detta race
avvaktande han i början för att efter några varv gå upp i ledning och till slut vinna, denna gång med 7 sekunder.

Denna helg var Andreas helt överlägsen. Det syntes att han hade full koll på sina motståndare och
åkte precis så fort som han behövde. I och med dessa två segrar leder nu Andreas SM-tabellen med
77 poängs försprång. Med två deltävlingar kvar är alltså Andreas Svensk Mästare i nordens tuffaste MC-serie, PRO Superbike. En sannerligen välförtjänt seger. De senaste åren har Andreas placerat sig som nr 4-4-2-2 och i år alltså högst upp.

Andreas kommenterar:

"Fantastiskt att få avgöra så här med två sköna segrar. Körde bara på säkerhet denna helg, jag skulle ta hem guldet nu. Att det dessutom räckte till två fina segrar är en bonus! Jag vill tacka alla som på ett eller annat sätt hjälpt mig att ta det här guldet till slut!"

Den sista deltavlingen i årets SM körs på Linköpings motorstadion 7-8 september.