Alexander Lundh slutade i sin comeback efter sitt svåra benbrott på en 15 e plats i dagens tävling på Imola banan i Italien. Cresto Guide Racing föraren kvalade på en 22 a plats men efter ett bra första varv passerade han som 15 e man.

Redan på andra varvet började växellådan krångla och det blev svårt att växla ner, Alex tappade några placeringar och fick även göra ett kort depåstopp. Alex lyckades trots detta fullfölja loppet och fick 1 VM poäng för besväret.

Efter en mycket rafflande fight mellan Kenan Sofuoglu och Eugene Laverty loppet igenom blev det tillslut Michele Pirro som vann tävlingen då Sofuoglu och Laverty krokade ihop i sista chikanen och vurpade 100 meter före målflagg, båda förarna kom dock i mål med Sofuoglu på andra plats precis före Laverty.

I mästerskapet leder Sofuoglu med 243 poäng före Laverty på 227 och Lascorz med 168.

Alex ligger på en 16 e plats med 24 poäng.

Nu återstår en deltävling som går redan kommande helg på Magny Cours i Frankrike.

 

Alex: "Det var en väldigt tuff comeback, 9 veckor utan att kunna träna har satt sina spår. Efter morgonträningen trodde jag att det skulle bli svårt att fullfölja loppet. En trilskande växellåda gjorde inte saken bättre när man inte kan växla ner får man inte stopp på grejerna, och jag fick köra rakt fram i chikanerna flera gånger. Visst jag var ett varv efter men poäng är poäng."