Alexander Lundh rapporterar från Brno
Alexander Lundh Blev Torpederad i sidan på första varvet i Supersport 600 loppet i Brno. Efter en problemfylld helg med flera krascher kunde Alex tillslut kvala som 15 e man. Till racet hade teamet fått ordning på chassiet och allt verkade lovande.

Alex gjorde en bra start och kom iväg som 15 e, han kunde snabbt avancera ett par platser och låg tolva när han fick en konkurrent i sidan i en högersväng.

Tävlingen vanns av Kenan Sofuoglu före Joan Lascorz med Chaz Davies på tredje. Eugene Laverty var med i toppen tills hans motor rasade.

Mästerskapet leds nu av Kenan Sofuoglu på 183 poäng före Joan Lascorz 168 med Eugene Laverty på tredje med 161.

Alex ligger fortsatt på 14 e plats med sina 22 poäng.

Alexander kommenterar:

"Det här var en av mina värsta racinghelgen i min karriär. Jag har hela året sett fram emot den här tävlingen då Brno är en av mina bästa banor. Vi hade problem nästan hela helgen med chassit som inte gjorde som jag ville, när vi äntligen får ordning på det så känns det riktigt bra, även om jag vurpade på warmupen så kände jag att cykeln var riktigt bra och jag kunde puscha med självförtroende. Starten var en av mina bättre i år och jag passerade Roccoli enkelt och senare Ianuzzo, jag kom ikapp Salom och avvaktade lite för att ta honom så fort som möjligt, och ändå var det ingen hård satsning utan det kändes helt lugnt och kontrollerat. Sedan in i en högersväng blev jag påkörd i sidan på sadeln och gick i backen direkt. Hoppas att jag kan lära mig Silverstone snabbt som går om 3 veckor."