Krasch i holländska superbike på Oschersleben för Hampus Johansson

Oschersleben är en bana som jag tidigare kört på. Det var 2007 då jag tävlade i tyska Yamaha R6 cupen. Det första kvalet gick helt okej och jag slutade 6a. Vi testade två olika race bakdäck för att förbereda oss inför söndagens race.

På det andra kvalet hade jag målet att sätta en tid som skulle räcka till en plats på det första ledet. Vi valde att inte använda kvaldäck för att istället fokusera på våran racesetup. Jag sänkte min varvtid med 0.8 sekunder vilket räckte till en femte plats, endast 1 tiondel från fjärde plats.

 

Race 1: Jag hade en ganska dålig start och var sexa på första varvet. Jag tog mig upp på femte plats och jag började ta in på tätklungan. På det femte varvet driftade jag ut för långt i den tredje kurvan och jag kom ut på fejkgräset i cirka 200 km/h, jag hann knappt reagera innan jag fick en highsider och var i luften och sedan landade i asfalten. Det var helt klart den värsta kraschen jag gjort och jag är glad att jag klarade mig undan utan allvarligare skador.

 

Race 2: Efter kraschen hade jag svåra smärtor i axeln och bröstkorgen men jag bestämde mig för att köra det andra racet och försöka ta så många poäng som möjligt. På warmup-varvet var det en motor som havererade och det kom olja på banan. Tävlings ledningen valde att ställa in racet.

 

Nu är det uppehåll i fyra veckor. Jag kommer även medverka under Bikeweek på Gelleråsen som förarcoach.

 

Ha det!

/Hampus