Årspremiären på Philip Island i Australien gick inget vidare för svenske Alexander Lundh. Årets andra race i Supersport VM kördes i helgen på Portimaobanan i Portugal. Kenan Sofuoglu (Honda) vann det rafflande Supersportracet med 0,031 sekunders marginal till Joan Lascorz (Kawasaki) och 8,8 sekunder före Michele Pirro (Honda). Alexander Lundh tog sina tre första poäng i mästerskapet efter att ha kört i mål på 13:e plats.

Eugene Laverty (Honda) hade ledningen under en längre tid men fångades upp och passerades av både Sofuoglu och Lascorz med endast ett par varv kvar att köra och strax därefter körde han omkull, men kom upp igen och kunde köra i mål på 11:e plats. Kenan Sofuoglu leder mästerskapet, med sina 41 poäng, före Joan Lacorz som har 40 poäng.

Alexander Lundh kvalade in i fjärde startled på femtonde plats. Han gjorde ett bra första varv och passerade även som femtonde man. På det andra varvet avancerade han till fjortonde, resten av racet blev en ganska ensam resa mot målflaggan då det blivit en stor lucka både framåt och bakåt.

På slutet av racet bröt hemmaföraren Miguel Praia och Alex kunde köra i mål på en fin trettonde plats.

Alexander Lundh- Jag är väldigt glad att komma i mål på en trettonde plats, det kändes före racet som att det var nödvändigt efter att jag fick bryta första deltävlingen i Australien. Jag körde kanske med lite extra marginal i dag, men nu när jag tagit poäng känns det som att ett första delmål är uppfyllt, och nu kan man släppa det momentet. Nästa steg är att bättre kunna utmana dom etablerade förarna om placeringar runt topp tio. Nästa race på Valencia passar mig bra eftersom jag har kört där tidigare flera gånger. Vi måste även jobba vidare med fjädringen och hitta rätt lite snabbare, annars fungerar cykeln bra, kommenterar Alexander racet.

Nästa deltävling körs i Valencia Spanien om två veckor.