Alexander Lundh som slutade på en andra plats i Pro Superbike 2009 gör sin VM-debut 28 Februari på Phillip Island i Australien. Klassen körs tillsammans med Superbike VM, 13 deltävlingar i fyra världsdelar. Detta blir med det egna teamet, Cresto Guide Racing Team, som fått start tack vare mycket hjälp från Johan Stigefelt. Här berättar Alex om satsningen.

-Jag är väldigt glad över att få köra supersport VM, det är en dröm som går i uppfyllelse.  Att få göra det med mitt egna team känns väldigt bra. Målsättningen är att etablera sig som en stadig poängplockare för att till 2011 kunna ara med och slåss i toppen, säger Alexander Lundh

 

-Jag har följt Alex sedan början av karriären och vad som skiljer honom från dom flesta är viljan, att ge upp existerar inte, säger Michael Larsson Teamchef.

 

Teamet har fått med sig dom tidigare sponsorerna Cresto och Guide på denna satsningen. Nu är det bråda dagar i verkstaden i Smålandsstenar då första testet är i Portimao Portugal 22-24 Januari. (ett officiellt test för teamen i SBK och SS 600)


fbsmall_Lundh_grid1Fakta:

Alexander Lundh

Ålder: 23 år

Bor:Smålandsstenar

Karriär: Blev 2:a Pro Superbike 2009 efter en dramatisk avslutning på Mantorp. År 2001 tog Alex licens som 13-åring och körde SM i 125cc racerklassen.

Teamet: Leds av Michael Larsson som arbetat med Johan Stigefelt sedan 1998 i hans VM-satsningar. Teamet är baserat i Smålandsstenar och består av 5 personer.