De främsta rivalerna i årets Red Bull Rookies Cup, Sturla Fagerhaug och Jakub Kornfeil, fajtades in i det sista om förstaplatsen i mästerskapet. Snart kommer de åter tampas med varandra då de möts igen. Denna gång kommer de att tävla mot varandra som GP-konkurrenter i 125VM samtidigt som de möter de bästa 125-förarna i världen.

Jakub Kornfeil, 16-åringen från Tjeckien som vann 2009 års Red Bull Rookies Cup med bara två poängs marginal, har tecknat för Racing Team Germany

-Jag körde ett race i det tyska mästerskapet på Sachsenring och teamchefen Dirk Heidolf tillbringade mycket tid med mig den helgen, hjälpte mig och gav mig många goda råd. Han vet verkligen vad han talar om och jag tror att han är en mycket bra teamchef och kommer att vara till stor hjälp nästa år, sa Kornfeil.

 

Fagerhaug, den 18-åriga norrmannen kom tvåa i Rookies Cup och kommer köra för ISPA Ongetta, Worldwide Race Team.

-Jag är verkligen nöjd med att ha skrivit på för ISPA Ongetta, Worldwide Race Team. Jag talade redan med dem i samband med årets GP på Estoril, där vi hade ett möte och de var intresserade, men ingen av oss hade egentligen några ekonomiska möjligheter att göra affären möjlig. Sen hittade jag några fler sponsorer i Norge, och jag tror att teamet hittat några fler sponsorer också, så de gav mig ett bra erbjudande och jag åkte ner till Lugano för att skriva kontrakt med dem, berättar Fagerhaug.