I samband med helgens MotoGP-race på Indianapolis i USA passade Kevin Schwantz, 1993 års världsmästare i GP500, på att köra en sväng med en Moto2-prototyp på banan. Och han tycker att det verkar lovande. Se filmen från när Kevin testkör.

 

Den forne Suzukistjärnan la anständiga varvtider och direkt efter avslutad körning delade han med sig av sina tankar kring den nya 600-kubikaren och Moto2-klassen.

-Det är ett nytt projekt, det behövs lite mer arbete med fjädringsinställningarna, men med tanke på hur fint cykeln går och den motorstyrka den levereras tycker jag att det är ett fantastiskt paket redan nu. Jag är övertygad om att Moto2 kommer att vara bra för sporten, sa Kevin Schantz.

-För mig var det hela bara en kul grej, men den nya Moto2-cykeln bör leda till intressant racing. Jag tror att oavsett om du är en större kille som mig, eller om du är mindre som Dani Pedrosa eller Marco Melandri, om du är tillräckligt bra kan du kompensera för din storlek på en cykel som denna, avslutade Kevin.

Under lördagen körde även testföraren Shogo Moriwaki några varv på Moriwaki MD600 som presenterades tidigare i år i Japan.

Under söndagen dök Kevin Schwantz åter igen upp för att köra ytterligare lite uppvisning på Indianapolis. Den här gången i sadeln på den Suzuki RGV500 som han körde med världsmästartiteln 500-klassen 1993 med.

 

{youtube}6GXo4xEh1KY{/youtube}