Kawasaki har meddelat att 2025 års modell av Ninja ZX-6R kommer att homologeras för tävlingsbruk inom WorldSSP-mästerskapet.

De tekniska specifikationerna för den 636cm3 starka maskinen håller nu på att skickas in till relevanta myndigheter, och produktionsmaskiner kommer att göras tillgängliga för att genomgå nödvändiga tester av effekt och prestanda.

Ninja ZX-6R har redan ett legendariskt rykte bland supersportförare, och övergången från nuvarande homologerade tävlingskapacitet på 599cm3 till 636cm3 kommer att spegla den produkt som kommer att finnas tillgänglig hos motorcykelhandlare 2025. Detta kommer även att ge ett efterlängtat lyft i både vridmoment och hästkrafter, vilket gör det möjligt för racemodellen att utvecklas ytterligare.

Dessa och andra åtgärder vidtas för att säkerställa att Ninja-modellen fortsatt ska vara SS600NG-kompatibel och bibehålla sin konkurrenskraft i den globala racingserien.

Steve Guttridge, Race Planning Manager för Kawasaki Motors Europe, kommenterar: "Vi ser detta som ett logiskt steg, inte bara för att kunna erbjuda en konkurrenskraftig maskin på banan för vårt officiella team, Puccetti Kawasaki Racing, inför deras satsning på WorldSSP 2025, utan också för att anpassa närvaron i depån till de maskiner som visas hos återförsäljarna inför en ny försäljningssäsong. Så snart homologeringen är bekräftad kan vi fokusera på den slutliga utvecklingen och godkännandet av eventuella uppdaterade delar i ett medföljande tävlingskitprogram samt informera och uppdatera andra Kawasaki-team som också tävlar i mästerskap anpassade till FIM-homologering."