Hopkins överlycklig

Igår körde John Hopkins sitt första träningspass med sin nya Superbike tillsammans med Stiggy Honda Racing. Efter sina vändor var han påtagligt glad. Nu till helgen ska han debutera för sitt nya team i Superbike VM. Tävlingen äger rum på Valenciabanan, även det i Spanien. Här talar John Hopkins ut om sitt första pass med sin nya Superbike.

 

Efter att precis blivit befriad från sitt kontrakt med Kawasaki lät inte Hopkins tiden gå till spillo. Under måndagen var han på Almeriabanan där han testade sin nya Honda CBR1000RR Fireblade, som han ska debutera med i Superbike VM på Almeria nu i helgen. Tillsammans med Leon Haslam har Johan Stigefelt, som driver teamet, onekligen ett synnerligen intressant och starkt team.

newrider-Jag är verkligen glad över hur testerna gick här på Almeria. Mitt förstaintryck av motorcykeln och mitt nya team är verkligen bra. Det är verkligen en härlig professionell atmosfär och alla är väldigt dedikerade och motiverade. Dessvärre var inte vädret något vidare, och vi hann inte köra riktigt så många varv som vi hade planerat. Vi började på en torr bana, men alltmedan testen pågick blev det allt blötare. Detta gav mig visserligen möjligheten att testa fram bra regninställningarna också, förklarar John Hopkins.

-Mitt första intryck efter en sväng med nya motorcykeln är att det är roligt att köra den. Efter förra årets misslyckade säsong är det underbart att få komma ut på banan och bara njuta av motorcykelkörningen igen. Jag har aldrig kört en Superbike under hela mitt liv, men storleken passar mig perfekt. Det känns bra att det är möjligt att flytta sig runt på motorcykeln och känna hur den spinner loss ut ur böjarna. Det är otroligt roligt och mitt självförtroende har växt en hel del under testet, förklarar John Hopkins

-Jag har en hel del att lära, eftersom det är första gången jag kör en Superbike, och första gången jag kör här på Almeria, vilket är en udda bana som är lite klurig att lära sig. Förhoppningsvis får vi några varv på en torr bana imorgon så att vi kan få till några härliga varv, fortsätter John.
-Jag ser fram mot att tävla på Valencia i helgen och jag känner mig väl förbered, trots att jag inte fått mycket tid på bana ännu. Jag känner till Valenciabanan bra och har bra förutsättningar att få till bra varvtider, avslutar John Hopkins.

Idag, tisdag, fortsätter Johan Stigefelts team, Stiggy Honda Racing, uppladdningen inför helgens WSBK-race på Valencia, med tester på Almeria.