Joel Marklunds racerapport från Thruxton

Joel Marklund, den 17-årige roadracingtalangen från Kvicksund, fortsätter att göra avtryck i det brittiska roadracingmästerskapet. Här kommer Joels egna snabba rapport från BSB på Thruxton i den stentuffa engelska Moto3-serien(Motostar).

 

Kvalificering

Det var osäkert väder och vi visste inte om det skulle regna eller inte, så vi gick ut på torr däck och efter 10 minuter börjar det regna. Jag gick in och väntade för att se om det skulle torka upp. Vilket det gjorde det så gick jag ut igen och kom upp på 15 plats.

Race 1
Jag fick en bra start och i slutet av första varvet var jag på 11:e plats, jag kämpade för 8:e men jag hade svårt med greppet. Så mycket att jag bara inte kunde köra så hårt som jag ville. Detta innebar att jag föll tillbaka till 14: e plats och när jag pratade med däckteknikerna sa de att mitt däcktryck var så högt att de var imponerade över att jag inte kraschat.

Race 2
Nu började jag på 19:e plats och fick en ganska dålig start så jag var i en stor grupp av förare. Jag kände mig väldigt bra på cykeln och pressade hårt, på femte varvet var jag på 9:e plats och gjorde personbästa varje varv. Tyvärr så tappade jag greppet fram och kraschade in i första kurvan.Trots att jag kraschade, så jublade publiken och klappade för mig, när jag tog av mig min hjälm vid sidan om banan, vilket kändes riktigt bra.

Jag har visat att jag kan pusha mig själv och verkligen vara snabb så nu satsar jag hårt för Cadwell om två veckor.