Efter startceremonin den 4 januari, inleds 2014 års Dakar-rally den 5 januari med start i Rosario i Argentina. Därefter ska de tävlande forcera fram i den tuffa terrängen via Bolivia innan målgång sker vid Valparaiso i Chile den 18 januari. Här kan du se Red Bulls officiella "inför-Dakar-2014" filmen med några av världens främsta rallyförare.

Cyril Despres kommenterar filmen:
"Du vet att starten i Dakar är väldigt nära när Red Bull presenterar sin inför-racet-film, och om kvaliteten på produktionen är något att gå efter så kommer det att bli ett fantastiskt år! Att vara med och göra filmen var mycket roligt och det var bra att spendera lite tid med mina rivaler, plus några stora mästare från andra discipliner, utanför tävlingsmiljön. Trots att stämningen var avslappnad och det skämtades friskt, fanns det också en massa beslutsamhet per kvadratmeter och du fick en känsla av att 2014 års upplaga kommer att bli särskilt tuff!

Och jag tror inte att det bara är konkurrens som kommer att bli tufft. Under onsdagen kommer vi att få fler detaljer om rutten, men redan nu vet vi att ASO har kokat ihop en svår bana som kommer att driva oss alla, både amatörer och proffs, till gränsen."

red-bull-dakar-rally-2014