Första etappen av rallytävlingen Desafio Ruta 40 i Argentina blev inställd på grund av dåligt väder, vilket förhindrade helikoptrar med sjukvårdspersonal att flyga. Under tisdagen kördes tävlingens andra etapp, som vanns av Hondaföraren Helder Rodrigues.

Under tisdagen kördes etapp 2, en sträcka på 668 kilometer mellan San Miguel de Tucuman och San Fernando del Valle de Catamarca, med en specialsträcka på 346.51 kilometer. Snabbast var den portugisiske Hondaföraren Helder Rodrigues, följd av den spanske KTM-föraren Marc Coma (+2'40") och Hondaföraren Goncalves.

Väderförhållandena fortsatte att orsaka en del störningar där bland annat starten försenades med en timme och 15 minuter, men det avskräckte inte Team HRC:s Helder Rodrigues. Den portugisiska ryttaren satte ribban högt ombord på hans Honda CRF450 Rally, och genomförde specialsträckan utan att begå några misstag föra att ta segern med en tid på 4 timmar 54 minuter och 49 sekunder.

Rallyt fortsätter under onsdagen med en 713.29 kilometers sträcka från San Fernando del Valle de Catamarca till Belén, inklusive 247.12km av transport och en 466.17 kilometer lång specialsträcka.

Helder Rodrigues kommenterar:
"Jag är väldigt glad. Det var en mycket lång och tekniskt sträcka, främst genom bergen med många vändningar. Min Honda var riktigt bra för denna tekniska terräng. Jag är verkligen nöjd med resultatet, både för mig och för teamet, eftersom alla arbetar så hårt."