Köp Cyril Despres bok och stöd skola i Dakar

Fyrfaldige Dakar-mästaren Cyril Despres har hållit sig lite i skuggen på sistone, och det för att han haft fullt upp med att skriva sin bok, Dakar X 4, där han berättar om sina fyra Dakar segrar och vägen dit han är idag. Alla vinster från försäljningen av boken kommer att doneras till skolan vid Dakar, han hjälper med finansiering. Genom att köpa boken är du också med och hjälper till.

Cyril Despres:

"Normalt brukar en förare vänta till slutet av sin karriär innan denne offentliggör en biografi. Förutom att jag aldrig varit ett fan av konventet, ville jag berätta min historia nu, men det finns också en baktanke. Skolan i Afrika som jag hjälper till att finansiera är i behov av pengar, både för att fortsätta sitt viktiga arbete och för att kunna expandera, så att fler barn i grannskapet kan dra nytta av en utbildning. All vinst kommer att doneras direkt till skolan, vilket är mitt sätt att tacka folket i ett land som har gett mig så mycket.

Min teamkamrat Fabrizio Meoni dog några dagar före målgången av 2005 års Dakar ... Han talade inte mycket om det, men vi visste att han finansierat en skola i en förort till Dakar. Dagen efter målgång, tillsammans med hans italienska vänner, gick vi för att besöka den skola som bar hans namn. De två hundra barnen som fanns där den dagen var djupt rörda av dödsfallet av deras beskyddare. Det tog inte lång tid för oss att besluta om att fortsätta Fabrizios arbete, både för att hylla hans minne och hjälpa folket i ett land som alltid hade välkomnat oss med öppna armar. "

Dakar X 4 är historien om en total amatör som kört till sig 9 pallplatser i Dakar-rallyt och 4 segrar på bara 12 år. I boken, Dakar X 4, finner du över 100 bilder på de mest prestigefyllda och fotograferade off-road racet i världen, kommenterade med Cyrils egna egna ord. Boken kostar 30 Euro (plus frakt), och du kan köpa den online på www.cyrildespres-shop.com