Marc Coma ställer upp i Baja 500

Trefaldige Dakar-segraren, Marc Coma, har bestämt sig för att ställa upp i årets Baja 500. Den legendariska ökentävlingen startar i Ensenada, Mexico, den 1 juni.

Marc Coma kommer att ingå i FMF/Bonanza Plumbing/KTM/Baja Team, där han ersätter skadade Quinn Cody. I teamet ingår även Kurt Caselli, Mike Brown och Ivan Ramire, som samtliga komma att attackera öknen med varsin '7X' KTM 450 XC-F.

Coma deltog i 2006 års Baja Nevada 1000 som teamkamrat till Kellon Walch, men detta är första gången han kommer ta itu med '500 '.

Den spanske toppföraren lär vara i toppform och kommer till USA-team med oklanderliga meriter inom ökenracing. Medan hans Dakar-titlar talar för sig själv, har han även vunnit de två första av fyra deltävlingar i 2012 års World Cross Country Rally Championship.

-Idén om att en dag delta i det här rallyt har alltid tilltalat mig. Detta är en tävling som inte är så känd i Europa, men det är en av de viktigaste offroad-utmaningar som finns. Jag vill inte låta en möjlighet som denna gå till spillo. Efter så många säsongers körning sporras jag av viljan att göra nya saker, och en händelse som denna är oerhört motiverande, berättar Marc Coma.