För tredje året i rad kommer Rally Raid Sweden (RRS) att ställa upp med ett team i Tuareg-rallyt och för andra året i rad är det största teamet i tävlingen.

Tuareg-rallyt är ett åttadagars ökenrally som går av stapeln i Marockos östra delar i slutet av mars varje år sedan 14 år tillbaka. Rallyt är ca 250 mil långt, och består av både långa och utmanande transportsträckor såväl som av långa och utmanande specialprov eller navigationssträckor.

Fyra av de åtta dagarna körs genom stenöknar, i uttorkade flodfåror, på nästintill obefintliga grusvägar och uppför/nedför Atlasbergets sluttningar. Tre dagar körs i ren

öken, då håller hela rallyt till i en öken som heter Erg Chebbi och som bjuder på många heta, jobbiga och svåra utmaningar. Den sista dagen körs i Spanien, där målgången är. Både bilar och MC deltar i rallyt och det finns amatörklasser och "profi-klasser".

Totalt startar ca 300 fordon i rallyt, men det är långtifrån alla som klarar sig till mål. Ambitionen hos RRS förare varierar, men alla satsar seriöst efter bästa förmåga.

RRS FÖRARE I TUAREG-RALLYT 2012

HANS JIREDAL, HUSABERG 570

ANDERS BERGLUND, HUSABERG 570

MIKAEL BERGLUND, HONDA 450

PER ENOCHSSON. HONDA 450

PETER NIKLASSON, KTM 530

TONY LANDHALL, KTM 690

JOHAN SELLESKOG, KTM 500

MATTIAS TALONEN, HUSABERG 570

BJÖRN MAGNUSSON, KTM 690

BJÖRN JANSSON, TBD

ASBJÖRN SLETHOLT, YAMAHA WR 250 F (NORGE)

MAGNUS JOHANSSON, KTM 450

ANETTE ÖSTELIUS, KTM 525

ANDERS NORELL, YAMAHA XT 660RR

JONAS THÖRN, HUSABERG 570

SERVICE TEAM: SCANDINAVIAN OFFROAD SERVICE (PETER JOHANSSON, MATTIAS

HELLEKANT)